Pigmentvlekken verwijderen

Afhankelijk van de hoeveelheid, verdeling, kleur en grootte zijn er verschillende behandelmogelijkheden. Soms wordt er ook een combinatie gemaakt van behandelingen voor het beste resultaat. Het kan zijn dat een pigment meerdere keren behandeld moet worden. Vaak kunnen we echter na één behandeling wel heel veel resultaat zien waarbij het pigment al een stuk lichter is.

Met een gemiddelde van drie behandelingen kunnen we de het pigment zo ver mogelijk (wat therapeutisch haalbaar is) weg krijgen. Daarna is het belangrijk om de huid dagelijks goed te beschermen met een crème met SPF30 of SPF50. Iedere zonnestraal, ook al is dat maar een kwartiertje, kan de aanmaak van nieuw pigment weer stimuleren. Het feit dat je pigmentvlekken hebt, wilt helaas wel zeggen dat je er gevoelig voor bent. Het kan dus zijn dat we elkaar eens in de twee-drie jaar treffen om weer even wat bij te werken.

  • MeLine Spot Treatment (enkele pigmentvlek)
  • MeLine Peel (pigment over het gehele gelaat, vaak lichter van kleur)
  • Laserbehandeling met de yaglaser (enkele losse donkere pigmentvlekken)
Voor en na foto’s behandeling pigmentvlekken

Wat kun je zelf doen

Voorafgaand aan de behandeling

Het is belangrijk dat je 6 weken voor de behandeling niet met de te behandelen huid in de zon bent geweest. Daarnaast is het altijd belangrijk de huid goed te beschermen tegen de zon met, het liefste, een SPF30 of SPF50. Hoe meer je de huid beschermt, hoe meer we nieuwe of verergering van pigmentvlekken kunnen tegengaan.

Het is fijn als je voor de behandeling geen make-up hebt aangebracht op het te behandelen gebied, maar mocht dit wel het geval zijn is dit ook geen probleem en zal de huid voor de behandeling nog even gereinigd worden.

Na de behandeling

Na de behandeling kan de huid rood, branderig en warm aanvoelen. Als je het fijn vindt mag de behandelde locatie nog gekoeld worden met een lauw/koud kompres (niet iets uit de diepvries). De pigmentvlekken zullen in eerste instantie donkerder kleuren en dan met een korstje afschilferen. Soms treedt er de eerste dagen na de behandeling iets zwelling op.

Na de behandeling mag je alles weer doen en smeren. Wij adviseren om de korstjes lekker een beetje vet te.

De huid dient de eerste 6 weken na de behandeling te worden beschermd met sunblock SPF 50. Bij goed weer en wanneer iemand veel buiten wordt aangeraden iedere twee uur de zonnebrand aan te brengen.


De Yag laser verwijdert tatoeages en foutief aangebrachte permanente make-up. Ook pigment- en ouderdomsvlekken op handen en gezicht worden met de Yag laser door de specialistes van Beauty Sportief Joyce Golverdingen verwijderd.

Voor het aanpakken van pigment- en ouderdomsvlekken met de Yag laser hebben we gemiddeld 1 tot 4 behandelingen nodig. Je staat versteld van het verjongende effect op je huid na het verwijderen van de vlekken door de Yag laser! Voor het verwijderen van een tatoeage hebben we meerdere behandelingen nodig. In onze salon leggen we je graag de werking van de Yag laser uit.

Boek deze behandeling